OHJELMISTOSSA TALVELLA 2005

Opaali on timantti

- hauska ja viisas komedia pienestä ihmisestä

Kirjoittanut John Patrick, suomennos Liisa Ryömä.

Ohjaus: Rauli Jokelin.

Näytelmä kertoo Opal Kronkiesta ja hänen ystävistään. Opal keräilee kaikenlaista mitä eteen tulee. Opal uskoo kaikista hyvää ja tykkää elämästään. Hänellä on paljon ystäviä ja tuttavia ja elämä sujuu ihan mukavasti. Silloin hänen uskomattomaan kotiinsa astuu itse kaupungin pormestari henkilökuntineen ja pyytää pientä palvelusta. Ja totta kai Opal suostuu!

Myöhemmin paljastuu, että pormestari käytti Opalia vain hyväkseen päästäkseen uudelleen pormestariksi. Tästä sisuuntuneena Opal ystävineen päättää panna pormestarin tiukoille: Opal Kronkie pyrkii myös itse pormestariksi! Tämä hermostuttaa pormestarin täysin ja hän valjastaa koko koneistonsa konnineen estämään Opalin aikeet. Mutta sisukas Opal vetää kerta toisensa jälkeen pitemmän korren. Ja apua hän saa lukuisilta ystäviltään.

Tiukkojen tilanteiden ja hauskojen sattumusten jälkeen Opal joutuu ajetuksi nurkkaan. Pormestarilla on kaikki valtit käsissään, mutta roskienkerääjä Opalilla on vielä yllätys hihassaan. Kumpi voittaa: tavallinen, pieni ihminen vai suuri raha? Kuka lähetti kissanaamaiset konnat Opalin kimppuun? Kuka on Oscar ja miten hänen käy?

Näppärä dialogi, Opalin elämänviisaudet, hyvä juoni ja värikkäät henkilöhahmot tekevät Opaali on timantti -näytelmästä katsomien arvoisen, lämminhenkisen komedian, jonka ajatuksia on mukava kerrata vielä esityksen jälkeenkin.

Toijalan Näyttämö panee taas parastaan!

Rauli Jokelin, ohjaaja

Rooleissa

Opal Kronkie
roskien keräilijä
Tuulia Passila
Rosie Montefalco
edellisen ystävä ja naapuri
Jaana Saarela
Hector Bissel
pormestari
Kari Lankinen
Bob Royce
pormestarin puheiden kirjoittaja
Jukka Peräkivi
Mary Loden
edellisen assistentti
Kastehelmi Aho
Miggy
rekkakuski
Paavo Helenius
Tony
rekkakuski
Jere Virtala
Rita
bussikuski
Irita Virtala
Ole
bussikuski
Timo Vepsäläinen
Louie
varas
Jere Virtala
Nick
varas
Timo Vepsäläinen